Zijn er verschillende versies van het zebrapad?

Er zijn 2 versies van het zebrapad. Er is een versie voor een klinkerweg. Deze platen zijn voorzien van een rvs frame waar een laag beton ingestort is. Hierboven bevindt zich de verlichte plaat.

Daarnaast is er een versie voor een asfaltweg. Deze versie is niet voorzien van beton en wordt direct op het  uitgefreesde asfalt bevestigd

Hoe diep zijn de verlichtingsplaten?

De diepte voor een klinkerweg kan op maat gemaakt worden afhankelijk van de dikte van de klinkers. Standaard gaan wij uit van een dikte van 8 cm. Onze prijsopgaves zijn hier op gebaseerd.

De asfalt versie is ongeveer 4 cm dik.

Kan het zebrapad alleen in een nieuw aan te leggen weg gebruikt worden?

Nee het zebrapad kan in een bestaande weg aangelegd worden. In het geval van een klinkerweg worden de klinkers op de witte strepen vervangen door de licht platen. In een asfaltweg wordt er een streep (50cm breed) asfalt weg gevreesd over een diepte van ongeveer 4 cm.

Wat zijn de afmetingen van de platen?

Elke plaat is +/- 200cm x 50cm. Normaal gesproken worden er 2 platen gebruikt per streep (totaal 400cm x 50 cm)

Is er een holle ruimte onder de plaat?

Nee de platen zijn vervaardigd als sandwich  structuur en bevatten geen holle ruimte. De verlichting is verwerkt in de platen.

Hoe zijn de platen getest?

De platen zijn uitvoerig getest bij een transportbedrijf. Testen bij TNO wijzen uit dat de belasting van een volle vrachtwagen gelijk is aan 10.000 auto’s.  Tijdens de test zijn de platen dus belast met +/- 2.500.000 auto’s per dag. De platen zijn getest on der diverse weeromstandigheden (vorst, zon etc.), waarbij tevens gekeken is naar de effecten van zout strooien.

Kan een kapotte plaat vervangen worden?

De platen zijn uitvoerig getest waardoor de kans op het vervangen van een plaat zeer klein is. Er zitten 4 liftpunten aan de platen waardoor de plaat met een bijgeleverd hijsframe gedemonteerd kan worden en direct vervangen kan worden door een nieuwe plaat.

Wat als een plaat kapot zou gaan na de garantie?

Lighted Zebra Crossing B.V. biedt zijn klanten een optie aan om voor een klein bedrag per maand de beschikking te hebben over een vervangende plaat bij problemen.

Wat als de verlichting in een plaat defect is?

De platen zijn voorzien van hoogwaardige LED’s welke een zeer lange levensduur hebben.

Mocht er onverhoopt een plaat bij zitten waarvan de verlichting kapot is dan zal de plaat vervangen moeten worden.

Welke aansluiting is noodzakelijk

Naast het zebrapad wordt een schakelkast geplaatst die voorzien is van 230V drivers. Deze driver breng 24V naar de platen. Het zebrapad kan op een normale 230V aangesloten worden.

Wat als een driver kapot is?

De zebrapaden zijn voorzien van 2 drivers. Als er 1 uitvalt zal altijd 50% (200cm x 50cm) nog verlicht zijn. De drivers zijn bij Lighted Zebra Crossing B.V. op voorraad en kunnen binnen 24 uur verzonden worden.

Moet de hele weg opengebroken worden als er een plaat vervangen moet worden?

Nee de verlichting is aangesloten via een IP68 stekker verbinding, Indien een plaat vervangen wordt kan deze losgekoppeld worden.

Verbruiken deze platen veel vermogen?

Nee elke plaat is voorzien van LED’s welke een zeer minimale stroomopname hebben. De verbruik per plaat is ongeveer 0,048Kwh

Welke opties zijn er mogelijk?

De producten van Lighted Zebra Crossing B.V. kunnen door toevoeging van diverse opties intelligent uitgevoerd worden (in ontwikkeling). Hierbij kan gedacht worden aan snelheidsmeting, aantal voertuigen meting etc. Er bestaat een mogelijkheid om een abonnement te nemen bij Lighted Zebra Crossing B.V. waardoor de klant maandelijks de afgesproken informatie in digitale vorm aangeleverd krijgt.

Hoe gaat de verlichting aan?

Bij elke zebra wordt een schakelkast meegeleverd. Deze wordt naast het zebrapad geplaatst en verbonden met de straatverlichting. Indien de straatverlichting aan gaat zal het zebrapad ook verlicht zijn.

Is de verlichting 24/7 aan?

Afhankelijk van wat de klant wil wordt meestal voor gekozen om het zebra alleen aan te schakelen in “donkere” toestand. Hierdoor wordt er meestal voor gekozen om te schakelen met de straatverlichting.

Is er onderhoud noodzakelijk?

Nee er is geen dagelijks/maandelijks onderhoud noodzakelijk. Geadviseerd wordt om jaarlijks de verbindingen in de controlekast te controleren, spanningen te meten etc. Dit kan ook door Lighted Zebra Crossing B.V. uitgevoerd worden.

Is het mogelijk om het zebrapad na een bepaalde periode te verwijderen?

Ja, het zebrapad kan verwijderd worden. In een klinkerweg kunnen er weer klinkers in. In een asfalt weg kan het uitgefreesde asfalt aangevuld worden met nieuw asfalt.

Kan het systeem gekoppeld worden met een zonnepaneel?

Ja, Lighted Zebra Crossing kan ook een zonnepaneel aanbieden. Hierdoor kan de energie welke overdag aan het net terug geleverd gecompenseerd worden met het verbruik in de “donkere” uren.