Man overleden na aanrijding op zebrapad in Volendam

14 februari 2017

VOLENDAM – Een 59-jarige man uit Volendam die dinsdagmorgen in zijn woonplaats werd aangereden op een zebrapad op de Julianaweg, is later op de dag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

(lees verder)

Auto schept vrouw met kinderwagen op zebrapad

18 november 2016

HOOGVLIET – Een auto heeft vrijdagavond een vrouw met een kinderwagen aangereden op een zebrapad in Hoogvliet. De vrouw en haar kind zijn met onbekende verwondingen door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
(lees verder)

Politie rijdt voetganger aan op zebrapad

18 NOV 2016

KLAZINAVEEN – Een man is vrijdagavond ernstig gewond geraakt toen hij op een zebrapad in Klazienaveen (Drenthe) werd aangereden door een politieauto. De man is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, zei de politie.

Volgens de zegsman zag de agent die achter het stuur zat de voetganger niet toen die overstak op het zebrapad.
(lees verder)

Revolutionaire doorbraak in voetgangers veiligheid: het verlichte zebrapad.

Door de slechte zichtbaarheid van voetgangers op traditionele zebrapaden (in donker of “slecht weer” situaties) vinden er wereldwijd dagelijks ongelukken plaats. Helaas ook vaak met dodelijke afloop. Daarnaast zijn voetgangers niet meer zeker van veilig oversteken doordat auto’s steeds minder vaak stoppen voor een zebrapad.
(lees verder op http://www.verkeerenmobiliteit.nl/nl/nieuws/artikel/356/revolutionaire-doorbraak-in-voetgangers-veiligheid-het-verlichte-zebrapad)

Zusjes van 7 en 9 jaar oud aangereden op zebrapad vlak bij school

Het zebrapad op de Fraterstraat, vlak bij de Bergstraat, waar de meisjes aangereden werden. - Leen Peeters

Het zebrapad op de Fraterstraat, vlak bij de Bergstraat, waar de meisjes aangereden werden.

Twee meisjes van zeven en negen jaar oud zijn gisteravond door een auto gerepen toen ze aan het overstaken waren op het zebrapad. (lees verder op) http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-merelbeke/zusjes-van-7-en-9-jaar-oud-aangereden-op-zebrapad-vlak-bij-school-a2582077/

Voetganger gewond bij botsing met auto op zebrapad in Uden

UDEN – Bij een aanrijding met een automobilist is dinsdagavond een vrouwelijke voetganger gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde op een zebrapad in de Klarinetstraat in Uden. (lees verder op: http://www.bd.nl/regio/112-nieuws/voetganger-gewond-bij-botsing-met-auto-op-zebrapad-in-uden-1.5756920

Lantaarnpalen bij zebrapaden

WEESP – De afgelopen weken zijn bij een aantal zebrapaden extra lantaarnpalen geplaatst of bestaande palen verplaatst. Het heeft niks te maken met het dodelijk ongeluk van eind december, zo zegt de gemeente. (lees verder op: http://www.weespernieuws.nl/lees/57032/lantaarnpalen-bij-zebrapaden

Oversteken op zebrapad blijft levensgevaarlijk

Oversteken op een zebrapad blijft ondanks alle maatregelen en bewustwordingscampagnes een levensgevaarlijke onderneming. In de regio Rotterdam is in 10 jaar tijd amper iets veranderd. (lees verder op: http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/4222984/2016/01/12/Oversteken-op-zebrapad-blijft-levensgevaarlijk.dhtml

Moeder met kind op zebrapad aangereden door motor

Op Tussen Meer in Osdorp is vanmorgen een moeder met kinderwagen op een zebrapad aangereden door een motor.

De vrouw is met een zware beenbreuk overgebracht naar een ziekenhuis. (lees verder op: http://www.at5.nl/artikelen/154414/moeder-met-kind-op-zebrapad-aangereden-door-motor

Miljoenen voor aanpak gevaarlijke zebrapaden Rotterdam

Rotterdam gaat onderzoek doen naar zebrapaden, waarvan AD-lezers zeggen dat ze onveilig zijn. De gemeente heeft 3 miljoen euro uitgetrokken voor de aanpak van gevaarlijke zebra’s.
(lees verder op: http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/4232713/2016/01/27/Drie-miljoen-voor-onderzoek-gevaarlijke-zebrapaden-Rotterdam.dhtml

Ouder en kind aangereden op zebrapad

Bij een auto-ongeluk aan de Spinozaweg in Rotterdam zijn zondagavond twee gewonden gevallen: een volwassene en een jong kind in een kinderwagen.

(lees verder op: http://www.telegraaf.nl/binnenland/24919969/__Ouder_en_kind_aangereden__.html?utm_source=mail )

Voetganger vogelvrij op zebrapad

door Robbert Blokland
AMERSFOORT –
Voetgangers zijn op zebrapaden hun leven niet meer zeker. Wie op de beschermde oversteekplaats loopt, wordt in veel gevallen door automobilisten van de sokken gereden. De verplichte voorrang …..
(lees verder op:  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22477898/__Voetganger_vogelvrij__.html)

Aangereden op zebrapad

Elk jaar vallen er gemiddeld 12 dodelijke slachtoffers te betreuren nadat zij zijn aangereden op een zebrapad. Enkele honderden mensen moeten zich laten behandelen in het ziekenhuis nadat een auto hen aanreed op een oversteekplaats.

Een voetganger die oversteekt op een zebrapad of op het punt staat dat te doen moet voorrang krijgen van automobilisten en andere bestuurders. Wordt iemand toch aangereden …..
(lees verder op:  https://www.juristenkantoor.nl/wiki/aangereden-op-zebrapad-aansprakelijkheid-en-afwikkeling-letselschade/)